Gníomhachtú / díghníomhachtú "Scrollaigh Fuinneog Neamhghníomhach" in Windows 10 - Scrollaigh go fuinneog chúlra

Dupa “chlé-cliceáil“, cel mai folosit buton al mouse is roth scrollbharra, sau “mouse weel“. Ne ajuta sa derulam foarte rapid in sus si in jos pagini web, ferestre deschise si documente.

Ce stiu putini utilizatori de Fuinneoga 10, este ca acest scroll poate fi folosit atat intr-o fereastra activa, cat si intr-una inactiva, fara a fi nevoie sa facem click deasupra ei. Mai exact, daca avem deschise doua documente, iar ferestrele acestora sunt una peste cealalta, functia scroll va fi activa pentru documentul deasupra caruia avem cursorul de la mouse si nu in documentul din fereastra activa. Acesta este o caracteristica a Windows 10 ce poate fi modificata, daca va deranjeaza acest lucru.

Un exemplu concret de cum functioneaza mouse scroll atunci cand avem doua ferestre deschise, este in captura de mai jos.

Avem deschisa o fuinneog ghníomhach cu stealthsettings.com in Edge, iar in spate, o fereastra inactiva cu meniul “Settings” al Windows 10. By default, functia scroll a mouse va functiona in fereastra deasupra careia avem cursorul, si nu deasupra ferestrei active.

Aceasta caracteristica poate fi suparatoare daca avem de lucru in mai multe documente. Exista riscul sa facem scroll din greseala, intr-un document deschis in background. Din fericire, acestasta caracteristica poate fi dezactiva, limitand functionarea mouse scroll numai in ferestrele active (active window).

Cum activam sau dezactivam “Inactive Window Scrolling” in Windows 10

Deschidem panoul “Socruithe"In"Tosaigh Menu” sau apasand combinatia de taste: Win+I. In “Socruithe Windows"Téigh go dtí"Gléasanna".

In sectiunea “Gléasanna“, facem click pe optiunile de “Luch” in bara din partea stanga, apoi dezactivam functia"Scroll inactive windows when I hover over them".

Odata dezactivata aceasta optiune, functia de scroll a mouse nu va mai functiona decat in ferestrele active. Tot de la Devices → Mouse puteti face si alte setari pentru mouse, in functie de dorintele dvs. Puteti schimba functiile butoanelor de la mouse (in functie de modelul de mouse folosit), puteti seta cate linii sa se deruleze cand rulati roti de la mouse (scroll weel) sau puteti schimba dimensiunile si culoarea cursorului.

Gníomhachtú / díghníomhachtú "Scrollaigh Fuinneog Neamhghníomhach" in Windows 10 - Scrollaigh go fuinneog chúlra

Maidir leis an údar

Stealth

Paiseanta faoi gach rud a giuirléid agus TF scríobh stealthsettings.com gladly de 2006 agus is maith liom a fháil amach rudaí nua a bhfuil tú faoi ríomhairí agus MacOS, Linux, Windows, iOS agus Android.

Leave a Comment